Възрастна жена с ТЕЛК трябва да напусне ведомствено жилище

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

През 1983 г. Светла Данаилова, съпругът ѝ - офицер от армията, вече покойник, и 9-те им деца са настанени във ведомствен апартамент на Министерство на отбраната. Заради многолюдната им фамилия две години по-късно получават и съседния апартамент, в който понястоящем живее една от дъщерите им, също военнослужещ. Преди известно време 72-годишната Светла, която е с 80% нетрудоспособност, получава постановление за напускане на жилището.

Светла Данаилова: Живея тук толкова години, няма къде да отидем със сина ми.

Подавала е множество молби да остане, но в крайна сметка трябва да напусне, защото ползва апартамента неправомерно, обясняват от Военното министерство.

Станислав Благов - началник на жилищния фонд на ИА „Военни клубове и военно-почивно дело": Изпълнителната агенция и Министерството на отбраната от 2017 година предприе мерки за възстановяване на тези жилища, които са собственост на Министерството, да бъдат настанени вътре в тези жилища правоимащи наши наематели военнослужещи.

Светла е трябвало да се изнесе до 23 юни, но обжалва процедурата. В момента Министерството на отбраната извършват проверка дали тя е плащала наем от 2015 година досега.

Алисия Бояджиева - началник към сектор "Жилища на жилищния фонд" на ИА „Военни клубове и военно-почивно дело": От тогава не е се плащало. И така сме предявили към нея съотвения иск за заплащане, и така не е единствената, разбира се, но е единствената, която президентът със своя указ е опростил това плащане.

Адвокатът на семейството Емил Василев твърди отбратното

Емил Василев - адвокат на семейството: Нямаше нито един неплатен наем на този, който ви каже от военната администрация, нека ме даде под съд, че тя има един неплатен наем. Аз ще му кажа, че той е лъжец.

Станислав Благов - началник на жилищния фонд на ИА „Военни клубове и военно-почивно дело": Министерство на отбраната е добронамерено към този конкретен случай. Предприети са действия и е предоставено на госпожа Данаилова това постановление за доброволно предаване и приемане на имота.

Миналата седмица тя кандидатства и за общинско жилище. А от Министерство на отбраната са категорични, че Светла Данаилова няма да напусне жилището, докато съдът не се произнесе по казуса.

 

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад