Венко Сабрутев, ПП: Показхме ясно, че няма да подменим вота

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Направихме всичко възможно, за да запазим политическата стабилност в държавата. Изготвихме ясен план с ясна времева рамка и търсихме подкрепа от 121 народни представители. Но стана ясно, че в сегашния парламент няма 121 депутати, които да искат реформите в България да продължат. Това каза в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” депутатът от ПГ на "Продължаваме промяната" Венко Сабрутев като обобщение на събитията около върнатия неуспешен мандат за съставяне на ново правителство.

“Ние наистина направихме максималното и невъзможното на базата на ясни приоритети - това, което трябва да се случи тук и сега, което трябва да се случи в следващите 6 месеца - България да не влезе в спиралата на кризите и да не загубим тези така важни 13 млрд. по Плана за възстановяване и устойчивост”, подчерта той.

Според него "Продължаваме промяната" е показала ясно, че няма да подмени вота.

“ПП показа ясно, че ние няма да подменим вота. Ако ние искахме да не бъдем в изолация, да има кабинет на всяка цена, може би щяхме да влезем в преговори с ГЕРБ и ДПС или щяхме да върнем “Има такъв народ”. Ние ясно показахме, че ще спазим обещанията си и няма на всяка цена да седим във властта”, подчерта Сабрутев.

По думите му здравата политическа логика сочи, че идват избори. Въпреки това "Продължаваме промяната" би подкрепила "Демократична България" в усилията им да се състави кабинет при евентуален трети мандат, но с важното условие - запазване на приоритетите.

Какво още каза Венко Сабрутев вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад