Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев преди квалификацията за СП и за предстоящия избор на президент на БФС

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Българският национален отбор по футбол се изправя тази вечер срещу тима на Швейцария в квалификация за Световното първенство в Катар през 2022 г.

Националният стадион „Васил Левски“ ще приеме един от най-постоянните отбори в Европа, по отношение на представянето си – Швейцария.

Квалификацията България и Швейцария започва в 19:00 ч. и може да я гледате по БНТ 1 и онлайн.


По този повод в студиото на "Денят започва" гостува вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев.
Той заяви, че се надява на победа, но също така отбеляза, че Швейцария е труден противник, срещу когото традиционно играем трудно. Прогонозата на Фурнаджиев е 1:0 за България.

Той коментира ситуацията в отбора: "Имаме добри футболисти, последната година имаме не малко успехи, два отбора играха в Лига Европа. Това не са маловажни неща, това загатва, че българският футбол има потенциал. Има хора, които са готови да поемат лидерската поздиция, да дадем шанс и на новия треньор Ясен Петров, той се ползва с доверието на всички от Изпълкома на БФС."

Фурнаджиев заяви, че би трябвало на конгреса през лятото да се реши новото ръководство на футболната централа да е с 4-годишен мандат. "Не съм говорил с Борислав Михайлов дали ще се кандидатира отново за президент на БФС", каза Фурнаджиев.

Той допълни, че кандидатът за президент на БФС трябва да има управленски опит, да говори чужди езици, да бъде управленец. "Бербатов не отговаря на тези изисквания, би бил полезен в едно управление като лице. Петър Величков отговаря на тези изисквания. Христо Порточанов  също има своите качества", коментира Фурнаджиев вариантите за нов управленец на българския футбол.


Какво още сподели той, вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад