Новите по-строги мерки в Бургас вече влязоха в сила

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Новите по-строги мерки в Бургас вече влязоха в сила. Директорът на РЗИ - Бургас - д-р Георги Паздеров, обясни в "Денят започва", че това се е наложило, защото от края на миналата и началото на тази седмица Бургас първи е пресякъл границата от 900 заразени на 100 000 души за последните 14 дни.

"За трети път в последните десет дена се увеличава процентът на леглата, които са разкрити за Ковид. Само за последното денонощие заболелите в Бургаска област са 358, свободните легла са около 30 тази сутрин, а заетостта на терапевтичните легла за ковид пациенти са 95%, интензивните легла са 72% заети. От събота с моя заповед леглата са увеличени от 550 на 600 за цялата област", каза още директорът на РЗИ - Бургас.

Според него, не е необходимо винаги да се набляга на санкциите и контрола, а всеки трябва да си зададе въпроса какво не е направил, за да се стигне до тук.

"Тази пандемия в България е изпитание не само за лечебната мрежа, не само за изпълнителната власт, за институциите, които са ангажирани, но и за цялото ни общество, за всички нас", допълни д-р Паздеров.

Увеличават се и случаите на бременни жени, заразени с COVID-19, а един от последните случаи е на 36-годишна жена, която се е наложило да роди по спешност в седмия месец. Детето е добре, ковид отрицателно е, но жената остава в критично състояние.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад