Виктор Божинов - режисьорската версия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Дали политическата действителност у нас е плод на някаква дълбока, много умна режисура и кой направи така, че да гласуваме за пети път? И на какво се дълже липсата на парламентарен живот - на неумението на политиците или на нежеланието на избирателите?

По думите на режисьора Виктор Божинов, гост  студиото на "Денят започва", това се дължи на една грандиозна обърканост, която цари в нашата държава, обърканост по отношение на стойностите - кое е важно и кое - не, обърканост по отношение на приоритетите.

"Човекът трябва да създава разумни неща, а ние сме се оставили на една емоционалност и колкото и да се опитваме да чертаем някакви планове, какво е правилно да се случи и защо, продължаваме да битуваме в едно безвремие, една безхарактерност", коментира той.

Важното е какво ще стане с тази държава, споделя Божинов. Говори се за това, че трябва да има правителство, но защо? Не защото сме узряли за идеята, че трябва да се направи нещо за да е по-добре на това общество, а защото там някъде има едни пари да се взимат и трябва да изберем едни закони за тази цел, допълни още той.

Според него, политиката е едно представление, но когато едно представление се състои на сцената, неговата задача е да даде един духовен импулс на тези, които го гледат. Но у нас тези, които изваждат политическите послания, говорят на хора, които ги гледат доста апатично, защото се говори едно и също. 

"От нещата, които чух в предизборната кампания, азнито веднъж не чух думата "култура". Но ако си дадем сметка сега, голяма част от проблемите са именно поради изпускането на културата в последните 30 години и превръщането на хората в консуматори, които не се интересуват от важните неща, за да имат съзнанието и възможността да изграждат собствено мнение", сподели режисьорът. 

Вижте целия разговор във видеото.  
   

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад