Владислав Горанов за арестите: Нито съм получавал, нито съм предавал някакви облаги. Това е драматургия

Предаване: Панорама, 25.03.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За нищо не ни разпитваха. Една тъжна история, която според мен е договорка между действащия главен прокурор и сегашното управление. Започвам така иронично и шеговито, защото тези хора, които преди година ни упрекваха за различни неща, успяха с един лековат ход да заличат всякакъв устрем за върховенство на правото. Това коментира в "Панорама" Владислав Горанов, бивш министър на финансите, който преди седмица беше задържан заедно с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и медийният му съветник Севдалина Арнаудова.

Когато арестуваш лидера на опозицията без законово основание, значи ти искаш да постигаш цели с нелегитимни основания, заяви Горанов.

Той отговори с категорично не на въпроса "Искали ли сте и получавали ли сте подкуп от Васил Божков под каквато и да е форма?".

Това, което наблюдаваме в последните 2 години и което по никакъв начин не дава основание за спешност и неотложност на действията, които предприеха хора от сегашното управление, дори ми е малко странно как да ги определя... Аз искам да започна от там как се допусна тази авантюра в нашата политика.

Той определи като "флашмоб" управлението начело с Кирил Петков. От 11 май започна с нарушенията на закона. Според мен, той върна жеста на Гешев затова, че Гешев не го преследва за документ с невярно съдържание, допълни Горанов.

Нито съм получавал, нито съм предавал някакви облаги. Това е драматургия от 2 години и тя ще продължи да се развива, каза бившият финансов министър.

Аз претенции към свидетеля Петков нямам. Аз имам претенции към Христо Иванов, защото той, участвайки в тази авантюра успя да допусне министър-председател на стане човек, който категорично не зачита върховенството на правото, обясни Горанов.

Аз признавам, че има провал на Комисията по хазарта, но през цялото време в нея са работели и представители на ДАНС, БОП, институции, ангажирани с охраняване на правото, смята бившият финансов министър.

Според него, не е толкова драматично, че някой е изкарал 24 часа в ареста - драматичното е, че е било извън закона. Само законът може да ни даде свобода, завърши Горанов.

Вижте целия разговор във видеото

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад