Владислав Панев: Служебният кабинет абсолютно ненужно удължи концесията на пристанище "Росенец" с 24 години

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Пристанище „Росенец“ е еманация на завладяната държава от доста време насам. На практика там митница почти не действа. Тоест и да действа, то е на базата на информацията, която ѝ се подава от концесионера - "Лукойл". Компанията е с преоблаваща руска собственост, така че е напълно нормално нашата държава да вземе мерки по отношение на дейността на тази компания, особено ако тя се опитва да защитава чужди интереси. Това каза в „Денят започва“ Владислав Панев – зам.-председател на ПГ на ПП – ДБ.

Според него Министерството на транспорта може да намери достатъчно аргументи за прекратяване на концесията заради нарушения.

Панев добави, че служебният кабинет в края на миналата година "абсолютно ненужно" е удължил концесията на пристанище "Росенец" с 24 години.

„ББР последните 20 години, с изключение на последните 2, не изпълнява основната си функция, а именно да финансира малки и средни предприятия. Бяха изнесени данни, че банката финансира големи компании, свързани с български олигарси. Нямаме нужда от подобна банка“, коментира той относно идеята за приватизацията на ББР.

Според него това, че през последните 2 години ББР се управлява добре е изключение от правилото.

„Процедурата по приватизацията трябва да бъде изключително чиста, с международен консултант, така че да имаме пълното уверение, че държавата ще получи добра цена и ще банката ще попадне в добри ръце“, смята Панев.

Вижте целия разговор във видеото. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад