Янка Такева: 38% от учителите и непедагогическия персонал са готови да се ваксинират

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Смятам, че ваксинирането на учителите малко закъсня, но трябва да се съобразяваме с възможностите в момента. По изследване на Синдиката на българските учители 38% от учителите и непедагогическия персонал са готови да се ваксинират, а над 60% - да си направят атнигенни тестове. Това съобщи в “Денят започва” Янка Такева - председател на синдиката.

“Синдикатът на българските учители има фонд - “Не си сам в COVID-19”. До петък са подписах над 600 платежни нареждания за изпращането на паричните помощи към колегите”, каза тя.

Със здравния министър и главния държавен инспектор уточнихме как и по какъв начин ще се извършва логистиката за масовоте тестване и ваксинирането. Ще се направи връзка между РЗИ-тата и Регионалните управления на образованието по региони, обясни Такева и добави, че първи в кампанията за масова имунизация ще са Пловдив и Бургас.

Работата на учителите е изключително стресова, имаме над 4 000 учители с ТЕЛК-ове, така че, според мен, е препоръчително да се ваксинират, добави синдикалният лидер.

Какво още коментира Янка Такева вижте във видеото.