Йонко Иванов: Време е обществото да покаже непоносимостта си към простащината

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Живеем в свят, в който сме заобиколени от лъжи, корупционни практики и от недомислици, затова случаят с 15-годишния младеж, който опитвайки се да избяга от полицаи помита близо 20 автомобила в София, докато при преследването с него в колата е била и майка му, не ме учудва, това заяви в "Денят започва" председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

Той постави въпроса защо при условие, че кръстовищата ни са съоръжени с камери, в продължение на 14 км служителите на МВР не са успели да противодействат на случващото се?

По думите му полицията не си е свършила работата, защото я е страх да го направи. "Страхува се да не бъде обвинена в насилие. Тук прозира голямата дупка в законодателството."

По думите му явления като дрифтовете в Стара Загора, в Студентски град трябва да попадат в законодателен текст срещу шофьорското хулиганство. Участниците в тях нарушават тенденциозно, агресивно, с умисъл да застрашат живота на невинни хора, трябва да бъдат наказвани адекватно.

Йонко Иванов беше скептичен относно възможността за наказание за 15-годишния шофьор. "Колата сега ще се окаже, че няма гражданска отговорност, не е тяхна собственост. Той е непълнолетен, няма свидетелство за управление на автомобила. Пострадалите няма да си получат парите в продължение не на месеци, а на години. Ще се окаже, че майката и 15-годишният шофьор нямат финанси", коментира той.

Иванов определи това поведение като чалгарство. "Това е таткото, който се гордее, че е научил сина си да шофира на 10 години. Това е кметът на малкото населено място, който знае, че Иванчо или Петканчо карат без книжка, независимо дали е на 15 или на 18. Това са новозабогателите, които купуват на децата си автомобили за стотици хиляди левове", обобщи той и допълни, че е време всички да се събудим и да се противопоставим на простащината.

Вижте разговора във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад