Йордан Арабаджиев: Мерките на правителството не съвпадат с исканията на превозвачите, но има някакъв напредък

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вчера с протеста изразихме своята воля. Бяхме наясно от предишния ден, след срещата с премиера, че мерките, които ще предложи правителството нямат отношение към това, което ние искаме. Нашият пакет от мерки бяхме го артикулирали още преди 2 месеца. Но все пак правителството се е вслушало в нашия глас по отношение цените на горивата. Това каза Йордан Арабаджиев, изп. директор на Съюза на международните превозвачи в „Денят започва“.

Той изясни, че предложенията на превозвачите са в две посоки - в подкрепа на бизнеса и на българските граждани. 

„Ако био добавката бъде премахната за 6 месеца към вчерашна дата, тя ще окаже влияние върху цените на горивата с около 11-12 ст. за всички български граждани за 6 месеца“, смята Арабаджиев. 

По думите му транспортна услуга оказва влияние върху цената на стоките, които се превозват с автомобили. Колкото е по-висока цената на транспортната услуга, толкова повече струват стоките от първа необходимост. 

„Поради това ние не желаем да се увеличава цената на транспортната услуга, което ще даде отражение върху стоките от първа необходимост, считаме, че ако има натиск върху цената на горивата, няма да има високо покачване“, добави той. 

Вижте целия разговор.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад