Йордан Арабаджиев: Тол системата е най-справедливият начин за заплащане на пътни такси

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Войната в Украйна коренно промени ситуацията както в транспорта, така и във всички икономики в цяла Европа. Това каза Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи.

Освен войната, влезнаха нови изисквания по отношение на мобилния пакет. Имахме и скъсан диалог с правителството, което изключително затрудняваше нашата работа. Втората половина на годината премина под влиянието на възстановяване на диалога, бяхме поканени от служебния министър на транспорта и уточнихме важни теми, заяви Арабаджиев.

Той обясни, че тол системата е най-справедливият начин за заплащане на пътни такси. И никога не са били против нея.

Били сме против определени подходи по отношение на тол системата. И в тази връзка винаги сме артикулирали, че трябва да има предвидимост, хоризонт всеки един да бъде подготвен за съответните изменения. И пътната инфраструктура трябва да отговаря на предвидените цени, подчерта Арабаджиев.

Според него приемането на България в Шенген и еврозоната ще окаже изключително благоприятно влияние върху транспортния сектор. По думите му от чакането по границите загубите в сектора възлизат на стотици милиони.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад