За Нери Терзиева с обич - спомените на екранния ѝ партньор Асен Агов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Загубата на Нери Терзиева е физическа. Няма духовна загуба, това сподели в "Денят започва с Георги Любенов" журналистът Асен Агов.

Нери остави една страхотна следа в българската журналистика. "Един свободен човек, който никога не направи компромис със свободомислието си. На базата на това свободомислие ние двамата работихме в пълен синхрон в "Екип 2", допълни той.

Ползвахме опита на големи телевизионни станции като CNN, BBC, за да можем да осъвременим езика си. "Екип 2" въведе онзи човешки език, който достигаше до зрителите".

"Не смятам, че сме били мисионери, но съвсем осъзнато работехме в тази посока", призна той.

"Никога не ни е минало през ума да манипулираме някого. Просто ги учехме на трезва и земна журналистика, в услуга на обществото, каквато е и ролята на обществената телевизия. Тя е и преподавател в СУ, активна във Факултета по журналистика, тоест, много хора са излезли от нейното котило. Това е знаменита работа, която тя вършеше, защото стандартите на свободната журналистика, която е абсолютно необходима, за да имат хората свобода в страната, този неин принос е онова, което аз наричам, че загубата ѝ е само физическа, но не и духовна".

Асен Агов призова ръководството на БНТ да нарече студио на Нери Терзиева.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад