За силата на вярата, ценностите и изборите, които правим. Гостуват - Иван Ланджев и Маргарита Петкова

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За вярата, за народния манталитет, за смисъла на думите и за смисъла зад думите в “Денят започва” разговаряхме с поетите Маргарита Петкова и Иван Ланджев.

Не се раждаме всеопрощаващи. Това се възпитава. Когато ни се разясни какво е грях, какво е грешка, каква огромна е разликата между тях и как трябва да се дава прошка на себе си и на ближния, тогава нещата стават лесни. На кръста Иисус не казва: “Прощавам ви”, а казва: “Господи, прости им! Те не знаят какво правят.” Така че ще се окаже, че само някой, който е много над нас има право да опрощава, а ние трябва да си прощаваме помежду си, коментира Маргарита Петкова.

Непримиримостта спрямо собствените грешки сигурно е част от манталитета. Да признае собствената си грешка за човек е акт, който изисква смелост. Вярата е интимно нещо. Осъзнаването на грешката е процес, който се случва вътре в теб, това са дълбоко личностни преживявания. Ако ги пренесем на тая канава на целия народ, отговорите започват да стават по-сложни. На днешния ден е по-редно да говорим за този, който е понесъл цялата човешка, световна вина, смята Иван Ланджев.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад