Зачестяват кражбите от автомобили в София

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Жител на столичния квартал "Свобода" публикува в социалните мрежи снимка на разбитото стъкло на автомобила си. Споделя, че този тип посегателства в квартала зачестяват и предупреждава съгражданите си да бъдат по-бдителни.

Паркирах автомобила си на паркинг вечерта, където се намира и приемната на местния квартален. Сутринта видях, че автомобилът е разбит, от полицията дойдоха и направиха един бърз оглед, след което извикахме застрахователя, обясни Владимир Тимев.

Задното стъкло и всички жабки бяха изпочупени - отваряни са зверски, допълни мъжът.

Според него, подобни кражби зачестяват. Смята, че най-вероятно става въпрос за наркомани, които разбиват колите, заради "зверския", по думите му, начин на разбиване. Автомобилът на Владимир има каско, но за хората, които нямат, подобна ситуация би била още по-неприятна.

В същото време, от Второ районно управление не отчитат увеличение в случаите на разбити автомобили, но това може да се дължи на факта, че не всички потърпевши сигнализират полицията.

За това органите на реда призовават потърпевшите при такива неприятни ситуации да подават сигнал към 112 или в най-близкото полицейско управление.

 

Вижте повече във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад