Заподозреният извършител на стрелбата в Чикаго е задържан

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

След стрелбата навръх 4 юли няма информация за пострадали българи, това каза в пряко включване за "Денят започва" кореспондентът на БНТ в Чикаго Симеон Гаспаров.

Американската полиция е задържала заподозрения за стрелбата в Чикаго. Арестуваният е 22-годишният Робърт Кримо, който е местен жител. По време на парад за Деня на независимостта в чикагското предградие Хайланд парк беше открит огън от покрива на сграда.

Гаспаров допълни, че има информация за още една стрелба в САЩ - този път във Филаделфия. Двама полицаи са простреляни. Няма яснота за състоянието им.

Гаспаров каза още, че в Деня на националния празник на Съединените щати има 7 масови стрелби. При стрелбата в Чикаго има жертви, при останалите има ранени.

Според Гаспаров не може да се говори за координирани действия. Той уточни, че задържаният за стрелбата в Чикаго е рапър - самотен човек, отритнат от обществото. Предположи, че по-скоро някой е решил да го копира, но предстои да се извършат всички действия по разследването, за да се изнесе повече информация.

Симеон Гаспаров обаче акцентира, че от началото на годината в САЩ са станали 309 масови стрелби.

Още подробности вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад