Земеделски "за" и "против" споразумението с правителството - разговор със Симеон Караколев и Тодор Джиков

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

С обединените усилия на голяма част от селскостопанския сектор можем да постигнем резултати. Досега в България не е работено по такава широка законодателна рамка, която да е в полза на селскостопанските производители - това се случва за първи път. Това заяви в студиото на "Денят започва" Симеон Караколев от Българската овцевъдна и козевъдна асоциация.

"Това обещание е разписано от правителството. Това е направено под формата на срочен документ и група ще наблюдава неговото изпълнение", допълни той.

От Националната асоциация на картофопроизводителите не са присъствали на срещата с премиера Денков и настояват за 100% браншова представителност, защото това е фундаментът, обясни Тодор Джиков - член на Националната асоциация на картофопроизводителите и бившият заместник-министър на земеделието.

"Ние предлагаме, за да бъде вписан в регистъра по алинея 1, всеки един земеделски стопанин да бъде член на браншово обединение на земеделски стопани и да е заплатил членския си внос за съответната година. Браншово обединение на селски стопанин е всяко едно сдружение, регистрирано по Закона за юридическите лица с нестопанска цел", уточни той.

Какво още казаха гостите в предаването вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад