Жители на няколко столични квартала с колективна жалба срещу "Електрохолд"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Граждани на няколко столични квартала внасят колективна жалба срещу електроразпределителното дружество в града. По думите на недоволните в подножието на Витоша редовно електричеството прекъсва. Най-засегнати са жителите на Панчарево, в това число и селата от района, но и живеещите в кварталите Драгалевци, Симеоново, та дори и във Владая. Жалбата е внесена вчера.

"Постоянно и непрекъснато има прекъсвания на тока. Но на първия сняг и този уикенд беше издевателство на хората. В Железница тази събота и неделя хората са били без ток 36 часа горе в планината при този малък сняг - 15-20 см. Много хора се свързаха с нас за тази жалба от различни квартали и дори пернишки села. Изпратихме им подписка и жалба. Бойлерът ми изгоря заради прекъсванията на тока, но това не е най-големият проблем. Тук има бизнеси - магазини, хлебарници, те не могат да работят. Има семейства с малки деца, с възрастни хора, които остават дълго без ток. Ако не се вземат мерки, ще блокираме София с протест", категорична е Галина Бел от Сдружение "За развитие на Панчарево и Кокаляне".

Прекъсванията се дължат основно на лошото време, заяви Виктор Станчев, главен оперативен директор на "ЕРМ Запад".

"Проблемите основно се дължат на лошите метеорологични условия. В какво се състояха проблемите - обледяване на проводниците, знаете, че първо валя дъждът, а след което започнаха да падат температурите. Получи се ледена покривка върху проводниците и съответно започна да трупа тежкият сняг върху проводниците", каза той.

По думите на Станчев електропроводите са почиствани през последните две години и там, където има паднали клони, те идват от извън сервитутните зони. От дружеството са категорични, че проблемите се отстраняват ежедневно, като дори в района на Бистрица, Железница, Плана и в.з. Ярема за последните 3/4 години са пуснати няколко автоматизирани възлови станции.

Още подробности вижте във видеото. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад