13 000 нарушения са констатирани в рамките на акцията за контрол на скоростта

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„В акцията бяха ангажирани максимален брой служители. Всички технически средства бяха извадени на улицата, контролът беше засилен. Имаше широко медийно отразяване, хората бяха предупреждавани. Въпреки това имаме 13 000 установени нарушители“, каза комисар Рановски.

68 са установените нарушения за превишение на скоростта над 50 km/h в населено място. Извън населените места основните рекордьори са по автомагистралите, но там има мобилни камери, които контролират движението. От „Пътна полиция“ са установили скорост над 200-250 км/ч. на магистрали. „Това е убийствена скорост и при най-малка грешка последствията ще са фатални или ще загинат невинни хора, които пътуват по магистралата по това време“, посочи Рановски.

„На нашите магистрали има участъци, които не позволяват развиване на такава скорост. Има и участъци, в които разрешената скорост за автомагистрали от 140 km/h е намалена до 120, на места и до 100 km/h, тъй като има неравности по пътното платно и всички водачи трябва да се съобразяват с пътните знаци“, подчерта той.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад