Нова формула на властта, нов облик на опозицията. Думата имат анализаторите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

ГЕРБ и Обединените патриоти са на финала по изработването на коалиционно споразумение за ново правителство, а в дните до 4 май предстои да преговарят за състав на това правителство. БСП, която заяви, че ще бъде твърда опозция, се разлюля от една среща в бизнес офиса на партийния функционер Георги Гергов.

Андрей Райчев и Харалан Александров се обединиха около мнението, че трите най-вълнуващи събития са заразата на водата с уран, която е била преекспонирана от медиите, срещата на главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев в ЦУМ, както и подготовката на управляваща коалиция. Приготовленията около бъдещото правителство обаче, сякаш са останали по-назад в коментарите.

Това се дължи, според Харалан Александров, на възможността останалите две събития и особено срещата в ЦУМ, за която има 3 различни версии, да бъде "идеален екран, върху който всеки може да проектира това, което иска". Тя е повод всеки да препотвърди своята версия за това как функционира обществото, смята Александров.

Според Андрей Райчев историята, която "е скандал сама по себе си", е получила кулминация в поведението на госпожа Нинова, което "без всякакво съмнение е поредно изпълнение в нейн стил". Социологът изтъкна, че Нинова има много силно присъствие и "сме забравили какво е било преди нея", макар да няма и година, откакто тя е на власт в партията.

Райев очерта лидерския облик на лидера на социалистите:
"За това време тя успя да наложи свой образ, който е необичаен за България - много рязко, изключително докрай, почти всеки път рисковано... Взима едни завои, които... другите бавно заобикалят... почти през цялото време, пред падане... И сега беше пак така".

Райчев определи политическите причини за този стил на лидерство на Нинова, която е "човек на реконтратата" и не изключи това да доведе до нов етап на левицата, което не изключва социалистите да се съюзят например, с патриотите.

Според Александров този стил на Нинова може да се окаже много печеливш. Дори и да няма сериозен промислен план, той е убеден: "Със сигурност БСП отново е на терена".

Целия разговор е във видеото.
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад