Владимир Владимиров: БДЖ е спасена от фалит

В предаването вижте:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Той уточни, че проверка се осъществява и от Министерство на транспорта. „Ние също имаме назначена проверка, осъществяват се две проверки. Работи се по всички възможни хипотези“, каза Владимиров.

Той обясни, че изгорелите вагони са ремонтирани преди 3 години. „Те са минали голям заводски ремонт. Освен това на 6 месеца минават техническа експертиза за електрическата инсталация, а малък преглед се прави всеки ден“, допълни Владимиров.

Той подчерта, че вагоните имат застраховка и застрахователят ще покрие тяхната стойност. Изпълнителният директор на „Холдинг – БДЖ“ отчете, че много отдавна не са купувани нови влакове. „Мотрисни влакове 2005-2008 г. са доставяни в БДЖ. Те са крайно недостатъчни, за да може да се обслужва един съвременен график на БДЖ и да бъдат удовлетворени клиентите“, допълни той.

Владимиров увери, че БДЖ е спасена от фалит. Задълженията на дружеството към днешна дата са 365 млн.

За "БДЖ - Пътнически превози" ще бъдат купени нови мотрисни влакове на два етапа – на първия етап – 41 нови мотрисни влака, а на втория – 44, заяви още изпълнителният директор на "Холдинг БДЖ".

“Започва процес на инвестиции в "Пътнически превози". Ние сме се фокусирали в момента на поръчката за тези 41 мотрисни влака и за осигуряването на необходимото финансиране, за да се случи този проект", каза той и допълни, че след около месец процедурата ще започне.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад