Румен Порожанов: Позицията на земеделския бранш за горивата е принципна

В предаването вижте:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
За да се пресекат недобросъвестни производители, които биха си позволили да използват нерегламентирано гориво, ние се обединихме - целият земеделски бранш и вносителите на закона, да бъдат наложени строги санкции. Контролът го има, санкциите трябва да бъдат много сериозни, категоричен беше земеделският министър.

По думите му в резултат от едночасовата среща при премиера Борисов е намерено доброто и справедливо решение.

Законът за горивата е изключително ценен, много важен за борбата срещу контрабандата на горивата. Контролът трябва да е съсредоточен там, откъдето те влизат - в данъчния склад, на входа на страната, във всички нефтени преработвателни компании. Контролът трябва да е много сериозен, подчерта земеделският министър.

Според него земеделският бранш е подходил "много професионално към темата, много принципно, за да изгради и защити своята позиция".

Убеден съм, че дори и да има опити да се политизира този протест, земеделски производители не биха допуснали такова нещо, защото са израснали много, допълни Порожанов.

Какво каза още земеделският министър в студиото на "Денят започва" за интензивните проверки на храни заради празниците, както и как коментира случая с бедстващите коне в Осоговската планина вижте във видеото.