Къде ще почиваме по Великден

В предаването вижте:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според Румен Драганов по Великден най-голямото движение ще бъде вътре в страната, към православните храмове. А в чужбина - отново повечето туристи ще се запътят към обекти, свързани с православието в съседните православни страни. Туризмът в тези дни се очаква да бъде повече културен и кулинарен. Ключът в неделя ще бъде вкусното печено агнешко. Драганов смята, че изборът е голям - от скъпи хотели до къщи в малки населени места с хубава природа или минерални води. За тези, които предпочитат да спортуват, ски курортите чакат гости, тъй като условията са добри за спорт в тези дни.

Цените започват от 30 лв. за нощувка. При по-луксозни нощувки за едно 4-членно семейство между 500 лв. и 700 лв. /където са балнеопотелите/.

Юлия Вукова предлага екопътеки. Едната при ждрелото на р. Ерма край град Трън, но е малко по-екстремна и не е подходяща за по-възрастни хора и за деца. Другата екопътека е над Бели Искър по пътя от Самоков към Говедарци. Вукова предлага и дестинация Ловеч - наситена с исторически и природни забележителности - Куршунските водопади, хълма Хисаря, Деветашката пещера... Вариант са и еднодневните екскурзии - Цари Мали град над с. Белчин, както и други, които можем да открием в интернет.