Мъж обвинява лекар от Благоевград за смъртта на съпругата си

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Мъж обвинява лекар от Благоевград за смъртта на съпругата си. Крум Палахански твърди, че тя е размотавана в различни отделения на благоевградската болница. Това според него довело до забавяне на лечението, което е причина за фаталния край на болната жена, разказва Йорданка Бакалска в "Денят започва".

На 30 октомври Катя Палаханска получава болки в сърдечната област, затруднено дишане и замайване. Жената отива в Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград, където й правят кардиограма и й оформят документите за настаняване в Кардиологично отделение. Дежурният лекар там дори не погледнал изследванията й, твърди съпругът на починалата жена.

Крум Палахански: "Тя я погледна в лицето и казва, тя я познава „Кате, ти не си за тука” и я върна. - А прегледа ли я? - Не я прегледа. Нито й документите погледна, да погледне с каква диагноза я изпращат от Бърза помощ."

Крум и съпругата му се връщат обратно в спешния център. Правят нови изследвания на жената и я изпращат този път във Вътрешно отделение. Лекарят я преглежда и казва, че не е за там, а за Кардиологично отделение.

Крум Палахански: "Качих се горе в Кардиологично отделение, при същата лекарка и й казах - съпругата ми е много зле, просто умира. Тя каза, обеща: „Аз ще сляза да видя” и така не слезе."

Час по-късно Катя умира. В смъртния акт пише, че причината е инфаркт. Съпругът й е изпратил жалба до директора на болницата.

Даниел Петров – говорител на МБАЛ-Благоевград: "Запознати сме с пациента и със случилото се. Изпълнителният директор е назначил проверка, която ще установи случилото се – кой е виновен, има ли виновен, няма ли."

Крум се надява след проверката да има наказани, за да не се случи същото на други хора, нуждаещи се от медицинска помощ.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад