Недоволство на детските лекари в София

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Единствената специализирана детска болница у нас може да остане без персонал. За това предупреждават педиатри. Най-сериозен е недостигът на медицински сестри, които масово напускат заради ниските заплати и продължителните дежурства, които дават.

Маргарита Здравкова, медицинска сестра: Как работим? Това е толкова сложно за описание, че не знам откъде да започна. Работим на прага на търпимостта във всяко едно отношение.

В момента в болницата работят седем сестри - наполовина от необходимите по график. Повечето от тях са на пенсионна възраст. Липсите се запълват с непрестанна работа, която е ниско платена.

Д-р Антон Владимиров, педиатър: Виждате в какви условия работим, виждате в какви условия са поставени да работят сестрите. Те са нашите ръце. Министърът пое ангажименти до края на май да представи ясно и с цифри методика, по която ще финансира нашата болница допълнително, без да има промяна в статута на болницата и се поеха ангажименти в началото на месец май да се обсъдят промени, свързани с отпадането на лимитирането в нашата болница и най-вече - кодирането на леглата по диагнози. Но това са само обещания, които предстои да видим тяхната реализация.

Вижте повече във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад