Жители на Сопот на протест заради боклуци

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Жителите на Сопот посочиха, че многократно са виждали собствениците майка и син да носят всякакъв вид отпадъци и ги да трупат в двора на къщата. Вече 20 години проблемът не е решен.

Вела Несторова: Виждаме плъхове, белки, мишки, постоянно прехвърлят тук, търчат.
Николина Пулева: Просто ние трябва да се махаме, долу всичко гние, на вратите бяха поникнали ей, такива гъби от влагата. Това всичко слиза в темела, което изгние. Като се стопли всичко тук е смрад, страшно е.
Васил Василев: Тези белки, които се развъждат, ме принудиха да си премахна зайчетата.. Ние не сме виновни, че този човек, за мен, не е с всичкия си.
Станислава Делидимова: Това е екобомба за всички нас и се получава така, че двама клошари въртят на пръст абсолютно всички, цялата държава

От Екоинспекцията в Пловдив отговориха, че сигналът е препратен по компетентност на кмета на община Сопот, тъй като случаят не е в тяхната компетенция. Местните обвиниха общината, че досега не са предприети необходимите мерки за решаване на проблема. Оказа се, че проблемът не и в правомощията на общината.

Николай Новаков, зам.-кмет на община Сопот: Аз разбирам вашите тегоби, сигналите са ви препратени към тези, които трябва да кажат дали тука има воня, миризма, най-вероятно е така, но общината не е компетентния орган.

Освен тази къща в града, майката и синът имат вила в покрайнините на града, където се прибират да пренощуват. Те не бяха открити за коментар. Там около тяхната вила се натъкнахме на огромно нерегламентирано сметище, което се разпростира на площ около 5 дка.

Станислава Делидимова: Там става въпрос за огромна площ отпадни вещества, разложени материали от всякакъв произход. Трябва да се види, да се вземат мерки, защото това е екологична катастрофа.

Преди около две седмици на тел.112 е бил подаден сигнал за наличие на боеприпаси или части от тях в частния имот в града. От Районната в прокуратура Карлово посочиха, че сигналът е бил проверен и няма данни за наличие на взривоопасни вещества. Прокуратурата ще изпрати предписание на общината да изпълни задълженията си по почистването.

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад