Изложба на пънка в Ню Йорк

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Музейна експозиция в Ню Йорк се казва "Твърде бърз да живее, твърде млад да умре: Пънк графики, 1976-1986". Тя проследява пънк движенията и тези след тях чрез флаери, плакати, обложки на албуми, промоции, списания. Целта е да се покаже особения почерк на пънка - графичния дизайн, колажите, пародиите.

Може би музиката на Секс Пистълс е символ на пънк рока. Британската банда има смелостта да покрие очите на кралица Елизабет Втора на плакатите на сингъла "Бог да пази кралицата" през 1977 г.
Самият фронтмен на групата Джон Лайдън или известен още като Джони Ротън влиза в ролята на гид, за да разкаже повече за някои от експонатите.

Джон Лайдън , вокал на "Секс Пистълс": Ако не се бях присъединил към бандата, наречена "Секс Пистълс", нищо от това нямаше да бъде тук, защото ние бяхме най-сериозните и най-честните. Също и най-директните.

Преди Ню Йорк експозицията беше показана миналото лято в Мичиган. Основата част от нея е предоставена от един колекционер. Тя отдава почит и на емблематичен клуб в Манхатън, открит през 1973 г. и затворил врати през 2006 г.

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад