2-годишно дете от Сливен успешно брои на 11 езика

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

2-годишно дете от Сливен успешно брои на 11 езика, разпознава буквите и смята с числа до 20. Мартин знае няколко стихотворения, а също обича да свири и пее. Вече прави опити да разказва и приказки.

Представяме ви Марти. Той все още е на две годинки, а скоро ще навърши три. Палав е като всяко дете, но проявява завидни способности за възрастта си. Той знае цялата българска азбука, разпознава буквите и прави опити да ги изписва. Но най-впечатляваща е възможността му да брои на единайсет езика, сред които са арабски, японски, немски и иврид.

Талалантът на Мартин се появил още когато е бил на една годинка и започнал да проявява впечатляваща любознателност, разказаха неговите родители.

Нивелина Савова – майка на Мартин: „Гледа новините. Детски предавания избягва. Въпреки че има много играчки като останалите деца, но не се заиграва много с тях. Когато вадим листи иска все да пишем. Не проявява интерес към рисуването. Но към музиката – свири на много инструменти и пее.“

Освен буквите, и цифрите не са проблем за двегодишния Мартин. Той ги разпознава и даже успешно смята.

Нивелина Савова – майка на Мартин: „Нещата, които знае са за първи клас. Аз го водих на ясла няколко дни, но той каза, че му е скучно, тъй като програмата там е за деца на две години, но той е надраснал доста въсрастта и знанията си.

Али Мехмедов – аниматор на Мартин: „Него го вълнуват малко повече знанията, иска да трупа знания, което е странно за неговата възраст. Имайки предвид, че други деца на неговата възраст, дори не могат да говорят.

Знанията Марти получава от свите родители и от баба си. Сподели, че иска да стане лекар, но все още не е решил окончателно. Роднините му в момента търсят варианти за неговата реализация като бързоразвиващо се дете.

Нивелина Савова – майка на Мартин: „За съжаление в България няма специализирани училища за напреднали деца. Трудна ще бъде перспективата според мен в България. Със сигурност ще се насочи към някоя друга страна, когато порасне, според мен.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад