Туитър в клас

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Докато в повечето училища забраняват на децата да сърфират в социалните мрежи по време на час, учител в Съединените щати ги окуражава. Той често използва Туитър, за да дискутира актуални теми с децата.

Запознайте се с поколението на социалните медии. Тук насърчават учениците да използват техните смартфони, за да комуникират с учителите си. Али Майър е ученичка в гимназията, която винаги е знаела, че телефоните и интернетът са забранени в клас.

"Когато чух, че ще обръщаме повече внимание на интернет, доста се изненадах", сподели Майър.

Учителят Крис Лазарски гледал учениците си как работят с Туитър и други социални мрежи в час и решил, че това занимание може да бъде полезно. В някои училища подобни сайтове подобряват учебния процес чрез провеждане на дискусии, в които взимат участие хиляди деца от цялата страна. Лазарски използва Туитър за обсъждане на различни събития с актуална тематика.

"Как да накараме децата да се интересуват от световните проблеми? Как да ги накараме да провеждат по-задълбочен разговор?", запита учителят Крис Лазарски.

Съвсем наскоро, по време на урок, той започнал дискусия за нулевата толерантност на младежите в гимназията и след това поканил учениците си да продължат разговора в социалната мрежа. Това ги насърчило да изградят собствена гледна точка по въпроса, но и да разберат какво мислят съучениците им по темата. По този начин Крис Лазарски изгражда мрежа от повече от 120 учители от цялата страна, които всяка седмица публикуват видеа и статии, и обсъждат различни теми със своите ученици.

Автор: Савина Герджикова