Анастасия Стойчева: Времето ще се задържи такова, каквото е в момента

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Тя обясни, че до края на месеца заради циклона над страната ни времето ще се задържи такова, каквото е в момента - в следобедните часове в много райони ще има краткотрайни валежи. На места е възможно да има количества до около 30 л на кв.м.

Стойчева посочи, че в Тетевен, където беше обявено бедствено положение, са паднали около 100 л на кв.м. наведнъж и след това във вчерашния ден - по 46 л на кв.м. и това е усложнило много обстановката там. Тя прогнозира, че и днес там ще има валежи по около 20 л на кв.м., а в следващите дни пак има условия за валежи, но те вече няма да са така съществени като количества. Друга критична точка - Пирдоп, ще има нови валежи в следващите 3-4 дни.

Температурите бавно ще започнат да се повишават. В близките дни не се очертава издаването на предупреждение, което да касае значителни количества валежи.

Не изглеждат обнадеждаващо очакванията за истинско лято и за август, коментира Анастасия Стойчева. Прогнозата показва почти всеки ден превалявания в следобедните часове.