Предстои разширяване на зелената зона в София

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На въпрос за предстоящото разширяване на зелената зона в София той подчерта, че това ще се направи по предложение на гражданите, а не по искане на политическа група на общински съветници.
Предложението е направено от районните кметове след дълги обществени обсъждания и множество писма и искания от граждани. С това увеличение ние затваряме втория ринг на София. По този начин, чисто географски, ние завършихме процеса на разширяване на синята и зелена зона. От тук насетне инструментите за въздействие върху трафика и търсенето на пракоместа са други познати на европейската практика - ценова политика, ограничаване на движението в определени дни или изобщо, такса "задръстване". Това обаче са решения, които ще се взимат през следващите дни, каза председателят на СОС.

Герджиков отбеляза, че при тазгодишните летни ремонти в столицата "реално се намалява броят на паркоместата и се дава все повече място за пешеходците".
Това се направи на ул. "Съборна", това се прави и в централна градска част - т.нар. "зона 4" около храм-паметника "Александър Невски", градинката "Кристал" и ул. "Московска". Колите, които паркираха върху част от тротоара, слизат изцяло на пътното платно, а тротоарът остава за пешеходците. Такава е тенденцията, така ще бъде и в бъдеще, обясни той.

Какви теми коментира още председателят на СОС вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад