Министър Петков: Проблемите на хората с увреждания са абсолютен приоритет

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Целта на вчерашното изслушване беше да дам повече информация на народните представители и обществеността какво прави МТСП за решаване проблемите, как ще продължи да го прави и в какви срокове ще бъдем готови, добави той.

Според него законопроектът не се е забавил, независимо от голямото напрежение около него.

Това са проблеми, които много отдавна стоят и, за съжаление, не са решени до момента. В рамките на това правителство и на моя мандат като министър, който е година и два месеца, ние изведохме проблемите на хората с увреждания като абсолютен приоритет и работим. Конкретно работата по законопроекта за хората с увреждания започна през февруари тази година, първоначално като изменение и допълнение в действащия Закон за интеграция на хората с увреждания, свързани с прилагането на Конвенцията за правата на хората с увреждания. През месец май решихме да разширим задачата на работната група - поканихме и се включиха представители на майките на децата с увреждания, за изготвяне на изцяло нов закон за хората с увреждания, обясни социалният министър.


Какви са аргументите на протестиращите край парламента майки на деца с увреждания да напуснат работната група по изработването на законопроекта и какво още каза министър Бисер Петков вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад