Антикорупционното законодателство - ГЕРБ срещу БСП

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров и колегата му Крум Зарков - заместник-председател на ПГ на "БСП за България", гостуваха в студиото на "Денят започва" с коментари за актуалната политическа ситуация и сериозните разногласия при изработването на антикорупционно законодателство.

Зарков заяви, че социалистите подхождат "много сериозно към този вот".

Ние намираме основание и в антикорупционния закон, за да твърдим, че липсва политическа воля и амбиция това управляващо мнозинство да се бори с корупцията. В разговорите, които имахме, още на първата среща се разбрахме, че трябва да изчакаме да мине държавният бюджет - дебат, който беше претупан по нощите. Вчера е имало лидерска среща на двете опозиционни парламентарни групи. Те са се разбрали да този график и той ще бъде спазен стриктно. Важното е вотът да бъде подготвен добре, солидно, за да не се превърне в рутинна процедура, обясни народният представител.

Без значение кога ще е вотът, той има предизвестен резултат, реагира Димитър Лазаров.

А е през януари, защото България ще поеме европредседателството. Всичко това е на фона на добрите резултати в тази бюджетна година и заложените за следващата година увеличения на финансиране в много сектори, на фона на добрата външна политика, която води България и започва да се оформя като център на Балканите. Това, което се говори и ще се изговори, има за цел да неглижира успехите на управляващото мнозинство. За съжаление, това е лош сигнал към другите държави и институции в България, каза депутатът от ГЕРБ.

Той съобщи, че дебатът за второ четене на антикорупционния закон "ще е текст по текст". Според него обаче "БСП ще блокират промените по текстовете".

Крум Зарков пък припомни, че БСП предложи цял проект, който беше отхвърлен, и затова няма да настоява за алтернативни текстове. По думите му настоящият законопроект "е замитане на един проблем под килима, сгрешена рамка, която ще доведе до селективна работа на определени хора".

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад