След репортаж на БНТ2 Столичната община няма да закрива 22-ро ДКЦ

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Веднага след репортажа общинските власти са се срещнали с управителя на 22-ра поликлиника, към която е филиалът на ул. "Мизия". Проведен е бил и разговор със семейните лекари и районния кмет Мария Ачкова. Всички те са поискали медицинското заведение да се запази.

"Знаете много добре, че сградата няма достъпна среда, не е в добро състояние. Но в същото време отчитаме фактора с по-възрастното население, които нямат възможност да се придвижват на по-големи разстояния, това им е близко до домовете", обясни председателят на Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика към Столичния общински съвет д-р Веселин Милев.

Освен че ще бъде запазен филиалът към 22-ри Диагностично-консултативен център (ДКЦ), ще бъдат увеличени смените на специалистите. Ще се възвърне работата на лабораторията. Обмисля се вариант да заработи и рентгенът.

Лаборант, който да взима проби, ще има още от идния понеделник. А в следващите дни кметът на район "Средец" Мария Ачкова трябва да направи проучване от какви специалисти има нужда, за да се повиши качеството на предлаганите услуги. На този етап още не може да се каже кога в поликлиниката ще заработи рентгенът, тъй като сградата не отговаря на съвременните изисквания.

Предстои да се направят и козметични ремонти на сградата и кабинетите. На въпрос дали може да се върне закритата през 2002 г. 19-та поликлиника, д-р Милев каза, че това трябва да се обсъди, но на този етап този вариант не се обмисля. Новината беше посрещната от хората с радост. Въпреки това подписката продължава и съвсем скоро тя ще бъде внесена в Столичната община.

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад