Автобиографична изложба на Греди Асса в галерия "Контраст"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

С „Нещо като автобиография” по Греди Асса започва историята на най-новата изложба в София. След минути предстои разговор със самия Греди Асса, но преди това нека чуем какво каза за него и за последната му изложба галеристът Лаврен Петров.

"Познаваме се от години и винаги съм го уважавал не само като художник, но и като човек - изключително ерудиран, с много богата култура. И винаги ме е впечатлявало неговото отношение към историята и любовта към големите имена в нашето изкуство - уважението. Греди знае, че нищо не започва днес и от нас...".

От Лаврен Петров разбираме, че изложбата с картини от ателието на художника е подредена специално за това пространство - новата галерия "Контраст".

vlcsnap-2016-11-23-11h03m07s886Художникът Греди Асса открехна завесата, като разкри, че в изложбата, озаглавена „Нещо като автобиография”, са включени творби почти от всички периоди на кариерата му, но преимуществено от края на 70-те години и началото на 80-те години, когато "той преоткрива нови материали и нови художествени практики". По думите на автора изложбата един реверанс към "Ненко Балкански и Вела Недкова, към 120-годишниата на Цанко Лавренов". Асса благодари на Лаврен Петров за поканата да открие с негова изложба новата му галерия и сподели, че показва "едни малки неща от кухнята на онези часове, които само ти знаеш какви са - тихи и спокойни".

Куратор на изложбата е Аксиния Джурова.

Изложбата се открива на 24 ноември, когато се навършват 120 години от рождението на Цанко Лавренов, родственик на галериста собственик Лаврен Петров, а се закрива на 29 януари 2017 година – рождения ден на Греди Асса, когато той ще навърши 63 години.

Новата галерия "Контраст" се намира на ул. "Цал Самуил" 49.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад