България ще участва на Световното първенство по транжиране на месо

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Петима българи и един англичанин, сред които дългогодишни транжори и професионални готвачи, ще представят България на Световното първенство по транжиране на месо през март догодина. Те ще се състезават с участници от Австралия, Мексико, Англия, Бразилия и други. Капитан на отбора е Кирил Петров, който е в бранша почти 46 години. Според него тайната е месото да е добре охладено, а ножът да е остър.

Тери Гилигън е професионален месар от 14-годишен. Отскоро живее в страната и въпреки че е англичанин, ще е част от българския отбор. Времето за работа е 2 часа и 30 минути. Ще бъдат преработени четири вида месо – агнешко, свинско, телешко и пилешко.

Интернационално жури ще оценява уменията с ножа, техниките на работа, както и презентацията на крайния резултат.

Човекът, който застава зад идеята България да има национален отбор по транжиране на месо, е Вихрен Димитров. Той влага много сили и енергия, за да изведе тима на световно ниво.

В миналогодишното световно първенство победител е отборът на Франция. Тази година всички се надяват родният тим не само да покаже завидни умения, но и да завоюва първото място.