Борбата с корупцията. Говори Яне Янев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Гост в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ беше Яне Янев, председател на РЗС.

„Нямам желание да бъда част от тази политическа посредственост, която виждам през последните години. В политиката има все по-малко идеализъм, все по-малко истински дебати и само и единствено виждаме лица, които ди болка са втръснали и които за съжаление нищо ново не могат да дадат нито на държавата, нито на политическия живот“, каза Янев.

„Борбата с корупцията е много сложен и много тежък процес и изисква подготвени, смели хора, които държавата да може да им осигури възможност, след като извършват едни реални антикорупционни действия, да бъдат защитавани, а не да бъдат оставени олигарсите, срещу които работят, да ги съдят, да ги притискат и да показват, че те са победили антикорупционните органи“, каза той.

Яне Янев сподели, че се радва, че Радан Кънев, Христо Иванов и други се опитват да копират РЗС, но го правят по неподходящ начин.

„Тезата, която те сега развиват за нова република, ние сме я развивали с конкретни предложения, но в момента това, което прави Радан Кънев, е това, което правеше Костов в различни периоди в онова народно събрание, където си партнираха скрито с БСП. В момента Радан Кънев е най-удобният говорител на БСП, защото по този начин, с тези си действия той подпомага БСП, а вие виждате, че и БСП започнаха антикорупционно говорене“, каза той.

Вижте целия разговор във видеото.