Делян Добрев: ГЕРБ допуска коалиционно правителство и след изборите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„БСП е най-дълго управляващата партия по в4реме на демокрацията и знаем как завършваше всяко тяхно управление. И 92-ра година с дикотеката, 2 часа има ток, 2 часа няма ток, и 97-ма година с това, че спестяванията ни изведнъж изчезнаха и 2009-та година, когато оставиха един голям шлем – милиарди, които ние после 5-6 години продължихме да плащаме. И едва тази година ги изплатихме нацяло, и кабинета „Орешарски“, каза в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ Делян Добрев, бивш депутат от ГЕРБ.

Той призова хората да съдят по това какви резултати са постигнати, а не от предизборните обещания.

„Те не са осъзнали, че в XXI век една държава не може да се управлява по партизански, защото те точно това се опитват да ни кажат. Дори и програмата им, с която толкова много се хвалят, нека да помислим за тази програма. 500 млн. щели да дават на общините, които да инвестират в просто казано ТКЗС-та, в мандри и в месокомбинати“, каза Добрев.

ГЕРБ допуска коалиционно правителство и след следващите парламентарни избори. Това заяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов" бившият енергиен министър и депутат от ГЕРБ Делян Добрев. По думите му, има четири ключови сектора, в които партията, ако спечели изборите, ще държи обаче да бъде водеща, а не както е в досегашното правителство. Това са здравеопазване, образование, доходи и сигурност. Добрев все пак допусна и, че идващите избори може да не доведат до формирането на правителство и парламентарната нестабилност да продължи повече от 6 месеца.

Акценти