Ще стане ли САЩ тера инкогнита за мюсюлманите?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вчера съдът отмени указа на Тръмп, който забраняваше достъпа до страната на седем държави. Гости по темата в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ бяха Емил Кошлуков, политически анализатор, и журналистът Мохамед Халаф.

„Тръмп представлява отговор на един процес, който върви в Европа и в Америка от много време, един нов комунизъм, който ни залива и хората се опитаха да реагират, като изберат Тръмп. Разбира се неговите укази и действия в този случай са безумни. Няма как да наложиш вето на половината свят и да вмениш колективна вина“, каза Кошлуков.

„Указът беше насочен срещу 7 държави, а в света има 57 държави, където живеят мюсюлмани. От тези 7 държави 6 са арабски и 1 наистина ислямска – това е Република Иран. В тези 6 арабски държави има конфликти, вътрешни – сунитски, шиитски. Там има Ал Кайда, има ислямиски организации, има ислямската държава ДАЕШ, която застрашава Съединените щати, Европа и целия свят. В същото време 2 държави в тези 6 арабски държави има съобщения от техните правителства, че са откраднати десетки хиляди паспорти от ДАЕШ, когато той превзе територии и в Сирия, и в Ирак. Тези паспорти много лесно могат да послужат“, каза Халаф.

Вижте целия разговор във видеото.