Д-р Мирослав Ненков: Не изпълняваме нито едно от трите Д-та, ориенталци сме

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Числата, които ежедневно се съобщават, са за хора, при които е установено носителство но COVID-19. Това не означава обезателно, че те са болни. Нормално е числата да растат, защото разхлабихме мерките, каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" анестезиологът и бивш здравен министър д-р Мирослав Ненков в коментара си за втората вълна на пандемията и мерките на здравните власти.

Според него не изпълняваме нито едно от трите Д-та - дисциплина, дезинфекция, дистанция, макар да не са трудни за спазване. Но има нещо много по-важно:

"При първи симптоми, дори леки, трябва човек да се консултира. Ако не се започне навреме обща терапия, има по-голяма вероятност китайският вирус да вземе превес", категоричен беше д-р Ненков.

По думите му "дотук нашата здравна система не се справя зле с китайския вирус с ограниченията, наложени в началото на пандемията".

"Болниците не се претовариха, както се случи в Италия и Испания, което щеше да е голямо изпитание. Нека видим какво ще се случи нататък, защото има мощност в нашата система", увери анестезиологът.

Целия разговор с д-р Мирослав Ненков вижте във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад