Пилотът Йордан Колев: Авиацията, каквато я знаем до миналото лято, приключи

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Положението на световната авиоиндустрия е изключително тежко. Гражданската авиация никога не е била излагана на подобни негативни влияния от края на 50-те години на миналия век, когато започва мащабното ѝ развитие. Това каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" пилотът от правителствения "Авиоотряд" 28 Йордан Колев.

"Нито атентатите във Вашингтон и Ню Йорк, нито SARS епидемията преди 15 години, успяха толкова дълбоко да повлияят на индустрията", подчерта той.

Отрасълът е тотално блокиран - гражданските полети, които се реализират в момента, са под 15%, обобщи пилотът и уточни, че карго операторите не са спирали дейността си, даже някои компании са увеличили обема на полетите заради затворените сухопътни граници.

На въпрос колко пилоти са останали без работа Йордан Колев отговори:

"Ако гледаме българския пазар, реално 90% от пилотите. България в момента са останали 15 човека, летят само 15 пилоти. В световен мащаб е изключително тежко."

По думите му "авиацията, такава каквато я знаехме до миналото лято, приключи".

"В обозримото бъдеще - 3 до 5 години, ще има възстановяване. Много играчи, обаче, вече няма да са на пазара, а оцелелите ще искат по най-бързия начин да излязат на черно. Това ще е за сметка на пътниците, цените на всичко ще се повишат", прогнозира Колев.

Какво още каза пилотът в коментара си за състоянието на световната авиоиндустрия вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад