Дачев: Политиците ни нямат критична маса от политическа воля да променят нещо

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

По думите му парите обичат тишината. "Хората, които правят тези неосъзнати разнопосочни протести, вдигат лихвата, те влошават положението и затова хората трудно инвестират. Инвестицията иска една прогнозируемост, прозрачност и дългосрочност."

Той беше категоричен, че ако кабинетът на Борисов продължи мандата си, до едва-две години инвестициите ще се удвоят, а има потенциал и да се утроят. При обществени турбуленции никой няма да инвестира, особено това касае чуждите инвестиции.

Красимир Дачев: Аз виждам протестите на улицата, но тези хора не могат да разберат, че те си вдигат лихвата и си намаляват заплатите по този начин. Защото, когато има такива протести, банките увеличават лихвите. Когато ми увеличат на мен лихвата, аз правя по-малко печалба и имам по-малко възможност да вдигам заплатите. Така че те са свързани нещата, но за човек, който може да прави тая причинно-следствена връзка, да я извежда - тя е нормална, житейска.

Напълно нормално, естествено човешко чувство е всички да се борят нещата да станат по-добре. Това е напълно логично. Въпросът е, че всеки трябва малко да се замисли, преди да излезе на протест, къде трябва да насочи енергията си, обобщи той.

Дачев заяви, още, че очевидно нашите политици нямат критична маса от политическа воля да променят нещо. Борейки се един с друг, те губят посоката.

Вижте видеото.