Даниел Вълчев: В България изборите не са напълно честни

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„Това, за което ние от Реформаторския блок настояваме, е да има един документ, в който задачите, които правителството и мнозинството имат през тази година, да бъдат разписани малко по-подробно“. Това каза Даниел Вълчев, член на Движение "България на гражданите", в предаването „Денят започва“.

„Да се каже - не просто правим съдебна реформа, а правим до март месец това, до май месец онова, до юни месец другото. И резултатите ще бъдат първи, втори, трети… Мисля, че това искат и хората да разберат, това искаме и ние от Реформаторския блок“, допълни Вълчев.

„Реформаторският блок участва в управлението. Това е сложна коалиция от пет партии и в този смисъл няма никакво съмнение, че той продължава да е в управлението. Право на всеки един отделен човек и на всяка една отделна партия е да реши дали участва в Блока или не“, подчерта Даниел Вълчев. „Ние избираме между това дали да напуснем управлението и евентуално да се върви към предсрочни избори, или инерцията, която я има през първата година, да видим дали може да доведе до някакви плодове през втората година. Повечето колеги, включително и аз, избираме нещо да се направи“, коментира Вълчев.

"Ние не сме във властта на всяка цена, а за да свършим определен брой неща", повтори Вълчев и добави: "Проблемът кой да участва в управлението е свързан с това, че трябва да се научим да печелим избори. Говоренето на висок глас не върши работа, освен в Народния театър, защото така ще те чуват и на втори балкон".

Министърът на правосъдието според Вълчев си е тръгнал заради силно говорене, което се е разминало с направеното.

На въпрос дали в МВР ще се случи нещо Вълчев отговори, че от министър Бъчварова се очаква да внесе правила за оперативната работа и за администрацията. Недоволството в системата е оправдано, смята той - хората са влезли там с ясен житейски план и когато се променят условията по средата на играта, с основание протестират.