Неизхвърлени контейнери заради снега

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Във Велико Търново десетки граждани сигнализираха за неизхвърлени контейнери след обилният снеговалеж през уикенда. В продължение на няколко дни около кофите за смет в малките улици и квартали на града се трупат чували с боклуци. От Общината в старата столица са започнали проверка по случая, а дружеството, което изпълнява длъжността ще бъде глобено, съобщава за "Денят започва" Зорница Илиева.

Няколко дни след обилните снеговалежи във Велико Търново в малките и труднодостъпни улици контейнерите останаха неизхвърлени, а пространствата около тях заринати в сняг и боклуци.

"Организацията е много добра, пътищата са много добре почистени, но лошото време е причина. Няма как в най-малките улички да минат машините", казват търновци и добавят, че  "минават тези, които на ръка могат да вземат боклука и да го изхвърлят".

Мненията кой е виновен за създалата се ситуация сред хората се разминават, но повечето са категорични, че осигуряването на достъп на машините до контейнерите е въпрос и на гражданска съвест. Според тях задължението контейнерите да бъдат разчистени от снега е не на Общината, а на живущите в блоковете.

От фирмата, която се грижи за сметосъбирането, отказаха да коментират причините, довели до неприятната ситуация.

От Общината заявиха за "Денят започва" са започнали проверка по случая, а заради забавянето и създадените неудобства на хората в града фирмата ще бъде глобена. Санкцията ще бъде между 8 и 10 хиляди лева.