Драгомир Стойнев: 40% от водачите на листи на БСП са нови лица

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Има голямо подмладяване в листите на БСП. 40% от водачите са нови лица. Това заяви пред БНТ членът на ИБ на БСП и водач на листата в Стара Загора Драгомир Стойнев.

Към тях се присъединиха Елена Йончева, Тома Томов, проф. Иво Христов, Славчо Велков. По думите му очакванията са на предстоящото заседание на НС на БСП с гражданската квота в листите да влязат още хора, които ще желаят да се присъединят към отбора на левицата.

„Това само може да ни обнадеждава, защото щом тези хора решиха да влязат в листите на БСП, пътят на модернизацията на партията е правилният и ние ставаме все по-атрактивни”, посочи той.

Стойнев е спокоен, че БСП ще има добър отбор в София-област. БСП е партията, която образно казано вкара България в ЕС, каза той. И призова политическите партии да се уважават. Аз съм убеден, че всяко едно правителство до момента е работило в интерес на държавата, заяви Стойнев.

Драгомир Стойнев подчерта, че в една предизборна кампания няма как да няма атаки. „Желанието ни е обаче, когато има приоритети - като образованието, всички политически партии да кажат какво предлагат в тази сфера. Така ще можем да изградим образование, което да бъде в полза на държавата ни”, каза още той.

Стойнев смята, че когато една партия дойде на власт или остане в опозиция, именно тази дългосрочна цел, която не зависи от едно 4-годишно управление - наистина да бъде подкрепяна и да бъде усъвършенствана, така че да доведе до резултат в годините.