Елен Герджиков за контрола на ремонтите, които се извършват в София

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За съжаление, при избора на фирми, които да реализират един или друг ремонт, един или друг проект, според Закова за обществените поръчки, най-голяма тежест има цената. Това заяви Елен Герджиков, като беше категоричен, че не трябва да се примиряваме с качеството, което предлагат избраните фирми, ако не ни удовлетворява. Глобата, която наложи кметът на София Йорданка Фандъкова на надзорната фирма за ремонта на "Граф Игнатиев" е един от примерите за тази нетърпимост.

Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет: Трябва да се каже какви санкции залага Столична община в договорите си през последните години и трябва де се подчертае, че те са безпрецедентни за цяла България, а и за цялата история на България през последните десетилетия. Никой - нито предишни правителства, нито община някъде, не е залагал подобни санкции и като процент от размера на целия договор, и като абсолютни стойности.

Председателят на СОС подчерта, че контролът по време на строителните дейности е много важен. Не бива да се спекулира с междинни резултати, защото ремонтите не са лицеприятни. Той беше категоричен, че при сключване на договори са заложени гаранционни срокове за качествено изпълнение на проекта.

Вижте видеото.