Емил Радев: Питането на Пири е поредната атака срещу българските граничари

В предаването ще видите:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Пири твърди, че български гранични полицаи на границата ни с Турция изнудват граждани на ЕС и турски гастарбайтери. В Туитър тя е публикувала запитване до ЕК, от което става ясно, че на граничните ни пунктове с Турция било задължително да се дезинфекцират автомобилите, които влизат в България.

Запознат съм с питането. То цели вътрешнополитически да могат да привлекат електорат от гастарбайтерите, която пътуват до Турция и обратно, продължи коментара си по темата Радев.

Гледах репортаж на тази тема, в който гастарбайтерът твърдеше, че правата му са нарушени, понеже е трябвало да закупи винетен стикер в България. Ние сме свидетели през последните месеци на бясното каране на гастарбайтерите през нашите магистрали. Предизвикаха не малко ПТП-та. Крайно време е да свикнат, че в България има закони, а когато ги нарушават, ще има и глоби. Също така да свикнат, че трябва да си купуват винетни стикери, както всеки гражданин, който използва пътната ни мрежа. През минали години не винаги можеше да се осъществява контрол. Сега се осъществява контролът на границата и в даден момент станаха виновни българските гранични полицаи за това, че преминаващите трябва да си купят винетки, обясни евродепутатът.

По думите му дезинфекцията на автомобилите не е нова практика, а извършва по преценка от властите кога и как да се извърши. Това се правя във всяка държава. Затова тук не може да говорим за корупция, а за плащане държавни такси, допълни Радев.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад