Equinox: На финала направихме най-доброто си изпълнение

Темите в това издание на предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Група „Equinox” се завърна в България след големия финал на „Евровизия” 2018 и гостува в "Денят започва".

България се класира на 14 място, спечелвайки любовта на публиката, както и две специални отличия - композиторската награда "Марсел Безансон" за най-добра песен и награда за най-добро заснемане на сценичната изява на „Equinox”.

Наградата за най-добро артистично изпълнение отиде при огненото изпълнение на кипърката Елени Фурейра за парчето 'Fuego".

„Конкуренцията тази година беше много по-силна от предната година. Имаше много интересна и разнообразна музика. Страхотна конкуренция имаше между всички артисти. Всички на финала се представиха едно ниво нагоре от всичко, което бяха показали до момента, в т.ч. и ние. На финала направихме най-доброто си изпълнение. Лично като артисти сме много доволни от това, което успяхме да направим”, заявиха изпълнителите от „Equinox” Владимир Михайлов и Жана Бергендорф.

"Ние не се чувстваме ощетени, нито чувстваме някаква несправедливост. Нашата песен трябва да се слуша повече от веднъж. Голяма част от гласуващите на Евровизия виждат песните за първи път", посочи Йоана Левиева-Сойър.

Гледайте във видеото какво споделиха те.