Проблемите на българските превозвачи - очакванията на евродепутатите

Темите в това издание на предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Това, което ние трябва да направим като български представители в парламента, дотук сме го свършили и продължаваме да го правим. Между другото имаме пълно обединение по темата. Притеснителното обаче е, че в съвета, на който ние сега сме председатели, част от държавите започват да отклоняват своите позиции и на мен ми се иска българското правителство да има една много по-остра, много по-силно изразена позиция, да използват всички свои инструменти, да не се страхуват да използват думата "жълт и оранжев картон", това са процедури в съвета и в комисията, да се срамуват и да не се страхуват да използват думата "вето" по други поводи, защото тук говорим за законните интереси на повече от 150 хил. български предприемачи, водачи и спедитори, пряко засегнати", каза Ангел Джамбазки.

Според него французите и германците се опитват да откраднат бизнес от Източна Европа.

"Аз самият с подкрепата на други колеги от Източна Европа внесох повече от 200 поправки, които са в израз на българската позиция и защита на българските шофьори. Нещо повече, аз вярвам, че в крайна сметка, когато гласуваме на 24 май този пакет, позицията на Европейския парламент ще бъде в огромна степен препокриваща българската позиция, защото много колеги си дават сметка, че това е безумие", каза Андрей Новаков.

Евродепутатът подчерта, че без усилията на правителството, премиера Борисов, министър Московски и координираните действия в парламента вече щеше да има сделка, която да е пагубна за българските шофьори.

Вижте целия разговор във видеото.