Гардероб за бедни

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За по-малко от седмица инициаторите успели да убедят доста свои приятели и съмишленици, които напълнили гардероба с дрехи. Казват, че чували за подобни социални гардероби в много европейски градове и се надяват много хора да им помагат.

Иво Дечев, жител на град Горна Оряховица: Това е инициатива, която вече се прилага и в Германия, и в Белгия, просто решихме да го приложим и в нашият град.

Младежите със собствени средства купили гардероб, който монтирали в центъра на града. Идеята им е всеки, който е решил да разчиства дома си от старите и ненужни дрехи, да не ги изхвърля в най-близкия контейнер, а да ги оставя тук .

Иво Дечев, жител на град Горна Оряховица: Виждали сме доста такива, които ровят не само за храна, а и за дрехи и решихме, че можем да помогнем с тази инициатива. Всеки, който иска да дари дрехи може да мине по всяко едно време на денонощието, да остави чанта вътре или просто да ги подреди.

Жителите на железничарския град приели инициативата повече от радушно.

Младите хора казват, че обмислят скоро да поставят и хладилник с храна за бедни в центъра на Горна Оряховица и се надяват благородната им идея да се пренесе и в други български градове.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад