Стратегическо патньорство с Европол - говори Цветан Цветанов

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Гост в студиото на "Денят започва" по темата бе Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ и председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

"Това, което е изключително важно и това, което всъщност трябва да бъде отчетено, е, че имаше много тежки резерви, които бяха от Германия, от Франция, от Дания, от Швеция, от Испания, от Кипър, от Унгария, от Полша и мога да ви кажа, че на двустранните контакти, които успяхме да осъществил както по линия на ПЕС, така също и по страна на линия на ЕНП, успяхме действително в един диалог да постигнем до този консенсус, защото пък парламентарното измерение и всички тези участници в съответните делегации на държавите-членки, има от различни политически семейства, но ние трябваше да сложим всичко на масата, и трябваше действително да се придържаме към постигането на този политически консенсус, и да даде този резултат", каза Цветан Цветанов.

Той каза, че темата за бойците от страни-членки на ЕС в Ислямска държава е засегната по време на обсъждането за многогодишното програмиране на Европол 2019-2021 г. "В това програмиране говорим за извеждането на един нов подход в дейността на Европол и аз съм изключително удовлетворен, че освен традиционните акценти, това е организираната престъпност, това е борбата с тероризма, вече се слага изключително сериозно внимание на кибератаките и киберсигурността, защото знаем, че чрез социалните мрежи много са възможностите за саморадикализация, защото тази саморадикализация води до много тежки последствия", каза Цветанов.

Той обясни, че в това многогодишно програмиране 2019-2021 г. освен интегритетът, който трябва да има на всички национални бази и на всички европейски системи, които са изградени, тук вече говорим за нов подход да може да се прави проверка по данните, които има във всичките системи, този интегритет вече ще бъде т.нар. кръстосано проверяване за всяко едно лице.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад